fredag 19 oktober 2007

Recept: Tacopaj

Jag älskar allt som har med tacos och tortilla att göra! När helgen närmade sig blev jag därför sugen på att tillaga nåt utav alla de recept vi har på olika tacosrätter. Till sist beslutade vi oss för att det skulle bli tacopaj och det var ett bra beslut för den blev lika god som vanligt och vi blev mätta och belåtna. Här kommer receptet!






Deg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0.5 msk salt
50 g margarin
1.5 dl mjölk

Fyllning:
500 g köttfärs
1 msk olja
1 gul lök
1 påse tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
3 tomater
2 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjukt margarin med de torra ingredienserna till degen. Häll i mjölken och rör ihop.
Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!
Skala och hacka löken.
Stek köttfärsen med löken. Pressa i vitlöken.
När köttfärsen är stekt tillsätter du tacokryddan och vattnet.
Låt puttra tills vattnet nästan är borta.
Häll köttfärsen i pajskalet.
Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen.
Blanda ihop creme fraiche, majonnäs och riven ost och bred ut smeten över tomaterna.
Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.

Servera med en krispig sallad, tacochips och en salsasås.


Tips! Om man vill kan man sticka ner några tacochips i pajen och låta dem stå med i gräddningen, blir jättegoda!

Smaklig spis!

Inga kommentarer: