Deg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0.5 msk salt
50 g margarin
1.5 dl mjölk
Fyllning:
500 g köttfärs
1 msk olja
1 gul lök
1 påse tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
3 tomater
2 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjukt margarin med de torra ingredienserna till degen. Häll i mjölken och rör ihop.
Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!
Skala och hacka löken.
Stek köttfärsen med löken. Pressa i vitlöken.
När köttfärsen är stekt tillsätter du tacokryddan och vattnet.
Låt puttra tills vattnet nästan är borta.
Häll köttfärsen i pajskalet.
Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen.
Blanda ihop creme fraiche, majonnäs och riven ost och bred ut smeten över tomaterna.
Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.
Servera med en krispig sallad, tacochips och en salsasås.
Tips! Om man vill kan man sticka ner några tacochips i pajen och låta dem stå med i gräddningen, blir jättegoda!
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar