Ca 20 st
100 g margarin
2 dl havregryn
10 dl mjölk
2 pkt blå jäst
½ tsk salt
vetemjöl
Smält margarinet.
Koka havregrynen med 5 dl mjölk till en gröt.
Lös upp jästen med saltet i lite varm mjölk.
Blanda ihop gröten med jästblandningen, margarinet och resten av mjölken.
Arbeta ihop degen med så pass mycket mjöl att degen inte kladdar.
Kavla ut degen så den är ca 1.5 cm tjock. Ta ut kakor med ett runt mått.
Lägg på plåt och låt jäsa ca 40 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader tills de fått fin färg.
Pensla direkt efter gräddningen med en blandning av varmt vatten och lite margarin.
Ät och njut!
Vi avnjöt våra gröt- tekakor med en kött- och grönsakssoppa. Jättesmarrigt och passande att värma sig med en kylig höstdag som denna!
Tack för titten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar