tisdag 22 september 2015

Färna spa

I helgen var vi på spa för att fira vår tvååriga bröllopsdag (som egentligen var tidigare i förra veckan). Den här gången blev det ett för oss nytt resmål, nämligen Färna Herrgård. Ute var det regn och rusk så det var en perfekt dag för att njuta inne i ett varmt spa. Spat var väldigt fint och fräscht och som pricken över i-et var vi nästan ensamma där denna dag. Där kunde man njuta av att bada både inomhus och utomhus samt sitta i olika bastu.


Herrgårdsbyggnaden (spat var i en annan byggnad dock).

Stora poolen. 

Varm utomhuspool. 

Här satt vi och läste och åt frukt. 

Gott med färsk frukt. 
Efter att ha badat och bastat några timmar duschade vi och klädde på oss för att sedan bege oss till själva herrgårdsbyggnaden där vi åt After Noon Tea. Där fick man njuta av olika sorters te, juice, nybakade scones, ostar, marmelader, snittar mm. Till efterrätt fanns det färsk frukt, småkakor och mjuka kakor.

Scones, marmelader m m. 


Småkakor mm. 

Mjuka kakor.

Gott!
Efter maten blev vi proppmätta och kände därför för att ta en promenad runt herrgårdens vackra omgivningar.
Vacker utsikt!

Vi hittade ett stort vackert växthus, en riktig dröm var det! 

Här inne är det nog mysigt att sitta och äta bland massa tända ljus när det skymmer ute...

Vacker vägg, som ett lapptäcke av kakelplattor...

På långt håll fick vi syn på en spännande byggnad som vi bara var tvungna att titta närmare på...Väl framme kunde vi läsa på en skylt att det var Greve von Hermanssons mausoleum. Han begravdes först i det men flyttades senare till en kyrkogård. Det låg i vilket fall väldigt vackert nere vid en sjö...


En ovanlig byggnad...
Baksidan. (Nej det är inte grevens vålnad på bilden, utan min käre man...)

Utsikt från mausoleets baksida...

Vackert valv...
Efter promenaden for vi hemåt igen. Det blev en mycket avslappnande och mysig dag och jag kan varmt rekommendera ett besök på Färna spa.

Tack för titten!

Inga kommentarer: