söndag 2 november 2014

Recept: Köttfärsfyllda tacopaprikor

 Idag bjuder jag på mitt recept på fyllda paprikor med tacosmak och köttfärs.

4 paprikor
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 gul lök
1 frp krossade tomater
200 g cream cheese vitlök (finns laktosfri Valio)
smör
1 dl riven ost

Skölj paprikorna. Skär av toppen som ett lock och ta bort kärnorna.
Stek köttfärs i lite smör.
Skala och hacka den gula löken. Låt den steka med i köttfärsen.
Krydda färsen med tacokrydda.
Häll över krossade tomater och blanda ner cream cheese.
Låt köttfärsblandningen koka ihop några minuter.
Fyll paprikorna med köttfärsen.
Strö över den rivna osten.
Lägg paprikorna i en ugnsform och "hattarna" för sig själv i samma form. 
Gratinera paprikorna i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter eller tills osten fått fin färg.
Servera paprikorna med t ex en sallad och tacosås.


Till Halloween gjorde jag fyllda orangea paprikor som jag skar ut ansikten på. Blev som små pumpor!

Smaklig spis!

Inga kommentarer: