tisdag 31 augusti 2010

London dag 1

I fredags åkte vi på en liten semesterweekend till London. Sambon har varit där några gånger, men för mig var det första gången så jag hade massor jag ville se, så det blev en del sightseeing kan man säga...Strax efter åtta på morgonen pussade vi kissarna hej då och åkte mot flyget. Vi hade bokat in oss på ett hotell som låg ganska centralt i London, men visste inte riktigt vad vi hade att vänta mer än så. Det visade sig dock vara ett fräscht och fint rum med egen toalett och t o m en liten kokvrå, fullt utrustad. Det enda lustiga var att vi fick en bäddsoffa att sova i av nån anledning, men det gick bra det med. Efter att ha installerat oss på rummet, blev det en snabb lunch bestående av pasta. Sedan bar det av mot en av höjdpunkterna på resan (i alla fall för en historienörd), British Museum. Museet sägs ha omrking åtta miljoner föremål, så man skulle kunna gå där en hel vecka utan att hinna se allt, så vi fick rikta in oss på det som vi ansåg mest intressant. Det blev således antikens Rom och Grekland, samt Egypten, men vi hann även med att kika på en del andra kulturer. Lite bilder från museet:





Lilla jag utanför entréen till museet.



Great hall, den stora hallen innanför entrén var verkligen en syn! Gick knappast att få med hela på bild, men här ser man ett litet hörn i alla fall.



Här går jag och tittar på Parthenonfrisen.



En skulptur från Parthenontemplet...




... och en till...



Venus/Afrodite...




Fyra filosofer.



Rosetta-stenen, som var en viktig nyckel till hur man kunde tolka hieroglyferna.




Kattmumier.




Mumier fanns det gott om på museet...


Osiris staty.



Staty från Påskön.


The Lewis chessmen, från runt 1150-1200 e. Kr.

Det fanns hur mycket som helst att se på museet och vi hade kunnat gå där många timmar till, men nu stängde de och vad vi gjorde sen kommer i nästa inlägg...
Tack för titten!

Inga kommentarer: