torsdag 5 november 2009

Vår Allhelgonafton

I lördags var det som bekant Allahelgonafton. Vi har länge pratat om att gå med på en spökvandring inne i Stockholm och tänkte att det passade bra denna dag eftersom det även var halloweenafton i lördags. Så på lördag eftermiddag åkte vi in till huvudstaden för att hinna äta en bit mat innan vandringen. Vi gick till den vegetariska restaurangen Hermans som ligger på söder, där vi efter att ha ätit deras buffé och sedan efterrätt blev proppmätta.



Ett mulet och grått Stockholm.
Efter middagen gick vi runt lite på söder och tittade och hamnade till sist vid Katarina Kyrkan. Det skulle strax vara gudstjänst där och därför var det massor av folk därinne, men vi smet in en sväng för att tända ett ljus för nära och kära som inte längre finns med oss i livet. Visst tänker man såklart på dem annars med, men det blir ju att man tänker lite extra på dem just denna dag. Efter att ha tänt ljuset gick vi ut och vandrade runt lite på kyrkogården och tittade på de många ljusen som folk hade tänt på gravarna. Minneslunden var fylld av människor som hade tänt ljus och det var väldigt vackert med alla ljusen.


En suddig bild på minneslunden med alla ljusen.


Efter besöket på kyrkogården gick vi bort till Gamla stan där vi satte oss på en pub för att ta något att dricka medan vi väntade på att det var dags för vandringen. Klockan 19.00 gick vi bort till Järntorget där vandringen skulle utgå ifrån och vi kom precis lagom till det satte igång. Vandringen var ungefär en timme lång och vi gick runt i Gamla stan bland gränder och hus ledda av en duktig guide. Här och var träffade vi på "spöken" som berättade om platsens kusliga historia. En sån här spökvandring kan verkligen rekomenderas både för stockholmare och turister, det var roligt och man tänker på Gamla stan på ett lite annorlunda sätt numera.

Till vänster står ett av spökena vi träffade på och till höger står vår guide.


Undrar vad för ruskigt som hänt denna damen?

Efter vandringen blev det raka vägen hem för lite film i soffan. Tack S för en mysig dag!

Inga kommentarer: