fredag 31 juli 2009

Semester

Den här veckan har vi semester och det har varit lite blandade aktiviteter kan man säga. Vi har varit hemma och donat med lite av varje, varit på IKEA och planerat lite inför framtiden och i tisdags var vi till Uppsala för att utföra lite ärenden. Bl a så lämnade jag tillbaka lite böcker som jag hade till min kurs som jag läste i våras, vi gick lite på stan, besökte Fullerö handel och så åt vi god thaibuffé på vår favoritrestaurang i stan, Amazing Thai.

Idag har vi turistat lite i Stockholm. Vi började uppe vid Slussen och strosade sen genom Gamla Stan och kikade i lite butiker. Vid tolvtiden var vi vid Slottet och tittade på högvaktsbytet som var en hel cermoni med orkester och allt.


Sambon utanför slottet.

Högvaktsbyte.

Orkestern.

Sedan gick vi ned till Nybrokajen där vi hoppade på en guidad båttur som man kunde hoppa på och av vart man ville.
Vy från båtturen.
Vi åkte med till Djurgården, intill Gröna Lund, där vi hoppade av och gick bort till Skansen. Där har vi vart flera gånger, men jag tycker att det är så mysigt att gå runt där, så vi gick in och turistade lite där med. Lite bilder från Skansen:



Ett litet fint lusthus.





Någon som hängt ut sitt täcke på vädring?

Gammalt kontor.


Dagens lunch på restaurangen vid Sollidenscenen: wokat fläskkött med ris och oystersås, sallad, bröd och dryck. Smakade bra efter en massa turistande!



Det var tomt vid allsången idag...


Ser ni påfåglarna på taken?
Djuren var minst sagt slöa idag. Antingen syntes de inte alls till och låg då säkert nånstans inomhus eller i skuggan av träden och de få som var framme låg och slöade i solen...

En liten björnfamilj...


En säl som låg och slöade på en sten...


Griseknoen var trött idag...



Vackert växthus fullt av fina pelargoner och andra blommor...


Gott med fika!

Skansenbesöket avslutades med en liten regnskur, annars hade vi tur med vädret hela dagen, strålande sol och lite molnigt. Medan vi väntade på att regnet skulle avta så vi kunde gå bort till båten för hemfärd, så tog vi en fika. Jag åt en gigantisk kärleksmums och sambon en brownie med grädde. Den lilla flaskan är dock inte en snaps, utan hemkokt rabarbersaft som man fick blanda till själv.
Nu blir det snart filmmys i soffan, så mycket mer orkar man inte med efter en heldag i Stockholm!

Inga kommentarer: