Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella lätt
Fyllning:
500 g köttfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 tomater
2 dl creme fraiche
1 burk tacosås
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka ihop smör och mjöl, blanda i kesella och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt pajdegen vila i kylen i ca 30 minuter.
Bryn köttfärsen i lite smör i en stekpanna.
Skala och hacka löken. Låt den steka med tills köttfärsen är genomstekt.
Blanda ner kryddan i köttfärsen och häll över vattnet. Låt puttra tills vattnet kokat bort.
Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
Häll sedan köttfärsblandningen i skalet.
Skölj och hacka tomaterna.
Blanda samman tomaterna med tacosåsen och creme fraiche.
Bred tomatblandningen över köttfärsen.
Strö över den riva osten.
Grädda pajen i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills osten fått fin färg.
Servera pajen med en god sallad.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar