måndag 14 mars 2016

Recept: Lax i ugn med rom och dill

Då var det måndag och vardag igen. Helgerna är alldeles för korta känns det som. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn. Detta är en enkel och snabblagad rätt som mest sköter sig själv i ugnen. Såsen gör hela rätten!

4 portionsbitar lax
1 dl vatten
3 msk hummerfond
2 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 tsk fransk senap
½ burk röd stenbitsrom
1 knippe hackad dill
salt
citronpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxbitarna i en smord ugnsform. Krydda med salt och citronpeppar.
Koka samman vatten, fond, creme fraiche, grädde och senap någon minut i en kastrull.
Häll såsen över laxen och tillaga i ugnen ca 20-25 minuter tills fisken är klar.
Ta upp laxen ur formen och rör ner hackad dill och rom i såsen.
Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor.




Smaklig spis!

1 kommentar:

Custom essay writing service sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.