4 st bakpotatisar
Fyllning:
500 g räkor med skal
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
färsk pepparrot
1 röd paprika
1 dl chilisås
2 dl majonäs
salt
svartpeppar
Tvätta av potatisarna och gör små hål i dem med en provsticka. Olja in dem med matolja och lägg dem sedan på ett fat med hushållspapper.
Baka potatisarna i micron fem minuter åt gången, i sammanlagt 20 minuter. Låt dem vila några minuter mellan varje feminuterspass.
Skala räkorna och hacka dem.
Skala och finhacka den gula löken.
Skölj och finhacka paprikan.
Blanda samman majonäs, chilisås, räkor, paprika, gul lök och räkor. Pressa i vitlöken.
Smaka av röran med salt, peppar och pepparrot.
Fyll potatisen med räkröran och riven ost. Servera med en sallad.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar