På Lilla Julafton gjorde jag en saffranskladdkaka till efterrätt. Den blev riktigt smaskig, så den kan jag verkligen rekommendera att ni testar. Det var inte sista gången vi gjorde den heller...
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
100 g mandelmassa
150 g margarin
2 pkt saffran
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner äggen.
Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten.
Smält margarinet och rör i saffranet, tillsätt till smeten.
Smörj en form med avtagbar kant med flytande margarin och mjöla.
Grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
Servera kakan ljummen eller kall med bär och en klick vispad grädde.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar