1 purjolök
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
olja
salt
citronpeppar
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 burk creme fraiche med smak av saffran och tomat
400 g torskblock
en näve skalade räkor
hackad dill
1 burk champinjoner eller en näve färska
Skala och hacka purjolök, gul lök och vitlök. Fräs dem i olja i en stor gryta. Salta och peppra.
Häll på tomatpuré, vin, vatten, grädde och creme fraiche. Lägg i buljongtärningen. Låt puttra några minuter.
Skär fisken i bitar och lägg i dem i grytan tillsammans med champinjonerna. Låt grytan sjuda några minuter tills fisken är klar, det går ganska fort.
Smaka av med salt, citronpeppar och dill.
Toppa soppan med räkor och servera den med ett gott vitlöksbröd.
Smaklig spis!
1 kommentar:
Ja den här blev riktigt bra, jag tyckte den funkade bra till ris dagen efter också.
Skicka en kommentar