Nu är det slut på semestern för i år och det är dags att hitta på lite vardagsmiddagar igen. Häromdagen blev det Lövbiffspanna Stroganoff, ett recept som jag hittade i MatMagasinet.
4 portioner
600 g lövbiff eller ryggbiff
olja till stekning
salt
peppar
1 rödlök
1 dl kalvbuljong
4 dl färdig tomatsås på burk
1 dl creme fraiche
1 tsk kummin
salt
peppar
1 dl hackad persilja
Skär köttet i tunna skivor och stek dem gyllenbruna i het panna med lite olja. Krydda med salt och peppar.
Skala och hacka löken, låt den fräsa med i någon minut. Lägg över allt i en kastrull och koka ur pannan med buljongen. Häll ner buljongen i kastrullen.
Tillsätt tomatsåsen, creme fraichen och kummin. Låt koka i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
Strö rikligt med hackad persilja över.
Servera med ris.
Denna rätt gör jag gärna igen, den var lättlagad och god och den passar lika bra till vardags som till helgen. Som vanligt blev det dock vissa ändringar i min version, köttbuljong istället för kalv och så hällde jag i buljongen direkt i stekpannan och kokade stroganoffen däri. Men gott blev det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar