Nu får man väl säga att hösten är här och då blir i alla fall jag sugen på värmande soppor. Detta recept på köttfärssoppa hittade jag i senaste numret av Laga Lätt.
4 portioner
2 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g nötfärs
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (400 g)
2 köttbuljongtärningar
1 liter vatten
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk hackad persilja
Till servering
1 dl matyoghurt
grovt bröd
Skala och skär morot, palsternacka och lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
Bryn nötfärs och vitlök i oljan i en kastrull. Tillsätt morot, palsternacka och lök och bryn ytterligare någon minut.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljongtärningar och vatten. Koka under lock tills rotfrukterna är mjuka men har lite stuns. Salta och peppra.
Garnera med persilja och servera med yoghurt.
Vi serverade soppan med ett färskt gott bröd till och detta blev en mycket matig och god middag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar