Smuldegspajer är både enkla och goda! Häromkvällen gjorde vi en smaskig rabarber- och jordgubbspaj som kan rekomenderas. Receptet hittade vi på recepten.se.
Smuldeg:
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,75 dl socker
100 g smör eller 1 dl flytande margarin
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,75 dl socker
100 g smör eller 1 dl flytande margarin
Fyllning:
3 rabarberstjälkar
½ liter jordgubbar
½ dl socker
2 msk potatismjöl
3 rabarberstjälkar
½ liter jordgubbar
½ dl socker
2 msk potatismjöl
Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär fast smör i småbitar och fördela med fingertopparna till en smuldeg. Eller använd bara en sked och rör ner flytande margarin till en smulig deg.
Skala och skär rabarber i centimetertjocka bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.
Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnssäker form. Strö över socker och potatismjöl. Fördela smuldegen över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
Skala och skär rabarber i centimetertjocka bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.
Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnssäker form. Strö över socker och potatismjöl. Fördela smuldegen över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
Vi serverade pajen med vaniljglass och marsansås. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar