Då vi tycker mycket om asiatisk mat, så testade vi en lite annorlunda kycklingwok till middag en kväll, som vi hittade recept på i ett nummer av Laga Lätt. Vi serverade dock kycklingwoken med ris till istället för nudlar och hade torkad koriander istället för färsk.
-------------------------------------------------------------------------------
1 gul lök
500 g kycklingfilé
2 pkt glasnudlar
1 röd chilifrukt
2 burkar böngroddar
1 msk olja
1 msk röd currypaste
1 msk asiatisk fisksås
färskpressad saft från 1 lime
1 kruka koriander
½ dl rostad lök
½ dl torrostade jordnötter
------------------------------------------------------------------------------
Skala och strimla löken. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
Koka glasnudlarna enl anvisningen på förpackningen.
Skölj och strimla chilifrukten. Häll av och skölj böngroddarna i vatten.
Fräs kycklingen i olja och currypast ca 5 min. Tillsätt lök, chilifrukt, böngroddar och fisksås, fräs ytterligare 5 min.
Häll av och blanda i glasnudlarna, låt allt bli varmt.
Pressa över limesaften. Plocka bladen från koriandern och blanda dem i woken. Strö över rostad lök och jordnötter vid servering.
------------------------------------------------------------------------------
Enkelt och gott, en perfekt vardagsrätt med andra ord! Detta gör vi gärna om!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar