800 g falukorv
1 liten purjolök
1 stor gul lök
½ dl svensk senap
½ dl dijonsenap
1 dl matyoghurt
1 dl ketchup
2 dl vispgrädde
1 knippe hackad persilja
1 dl tärnad saltgurka
200 g riven lagrad grevéost
salt
peppar
Sätt ugnen på 200°C. Skär ett snitt på längden igenom halva korven. Lägg den i en ugnssäker form.
Skölj purjolöken och skala löken. Hacka lökarna. Fyll korven med löken.
Blanda senap, dijonsenap, grädde, yoghurt, ketchup, persilja och saltgurka i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över korven.
Strö över osten.
Sätt in formen mitt i ugn ca 20 minuter tills rätten är gyllenbrun. Servera rätten med potatispuré eller kokt ris.
Recept från www.ica.se
Både jag och sambon tyckte den var en bra vardagsrätt som vi gärna gör fler gånger.Vi serverade dock rätten till pasta, det smakade bra det med.
Tack för titten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar