onsdag 11 juli 2012

Recept: Örtmarinerad fläskfilé

Örtmarinerad fläskfilé var ännu en rätt på buffébordet när jag fyllde 30. Passar bra på buffébordet eller varför inte som den är tillsammans med en krämig potatisgratäng och en grönsallad.

1 fläskfilé på ca 600 g
1 msk smör
salt
peppar

Marinad:
1 msk vitvinsvinäger
½ dl olivolja
½ dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 msk senap
1 litet knippe persilja
1litet knippe rosmarin
1 litet knippe timjan

Ansa fläskfilén. Bryn köttet i smöret i en stekpanna. Salta och peppra runtom. Låt det steka klart i mitten av ugnen ca 20 min på 200 grader. 
Finhacka örterna. Skala och finhacka rödlöken. Blanda samman alla ingredienser till marinaden. 
Skiva köttet i tunna skivor och lägg det i en plastpåse. Häll på marinaden. 
Låt köttet stå ett par timmar i kylen. 
Lägg upp köttet på ett serveringsfat och häll över marinaden. Garnera med lite färska örter. 


Smaklig spis!

Inga kommentarer: