måndag 18 april 2011

30-årsfesten

I helgen hade vi fest för sambon som fyllde 30 år. För två veckor sedan flyttade vi in i vår nya lägenhet, så det har vart en del att greja med för att få i ordning någorlunda till festen så vi skulle slippa sitta bland flyttlådor och grejer. Men det blev en mycket lyckad helg med fest både lördag och söndag. På lördagen kom sambons familj, lite släkt och vänner, vi bjöd på buffé och sedan fika och tårta till efterrätt. Lite bilder från dagen:
Dukningen fick gå i svart, vitt och lite silver.

Paket från mig...

Buffémenyn...syns lite dåligt, men vi bjöd på medelhavsmarinerad kallskuren kycklingfilé, italiensk pastasallad, räk- och chilipaj, crustader med keso- och tomat-röra, ägghalvor med tapenade och svarta oliver, ajvar relish-sås, tzatziki, hembakta gröttekakor, ostar och kex. Till detta fanns öl, vin, läsk, vatten etc.

Och så här såg buffén ut på bild...


Och från andra hållet...


Fikabordet bestod av sambons goda kanelbullar, dumlekakor, kolasnittar, rabarberflarn, rulltårta och prinsesstårta. Allt är hembakt utom flarnen. Kaffe och likör till det.



På söndagen kom min familj och grattade sambon, dem bjöd vi på trerättersmiddag...


Skagenbakelse till förrätt...

Till varmrätt blev det potatis och rotfrukter i ugn med örter, stekt fläskytterfilé, rödvinssås, två olika bearnaisesåser, sallad, bröd, ost och kex. Till efterrätt blev det samma fikabuffé som dagen innan.

Sambon hälsar och tackar alla för att de kom och gratulerade honom och för alla fina presenter och blommor!

Inga kommentarer: