tisdag 23 november 2010

Recept: Kryddiga kycklingklubbor



Vi hade en påse med kycklingklubbor i frysen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Hittade ett spännande recept på internet från en gammal veckotidning, och det blev jättegott! Eftersom vi gillar kryddig mat så tog jag lite extra av alla smaksättningar, men det är ju bara att smaka av själv hur man vill ha det.

ca 1 kg kycklingklubbor
2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 tsk fransk senap
1 tsk curry
2 krm sambal oelek
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Ta bort skinnet från klubborna. Lägg dem i en smord ugnsform.
Blanda samman creme fraiche, chilisås, fransk senap, curry, sambal oelek, viltlök, salt och peppar. Rör ned osten i såsen. Bred blandningen över kycklingen och ställ in i nedre delen av ugnen.
Stek klubborna tills köttet ser klart ut, ca 40 minuter.
Servera med klyftpotatis eller ris, samt en sallad.


Inga kommentarer: