måndag 9 februari 2009

Recept: Tortelloni med bacon

I ett av de senaste numren av Icakuriren hittade jag ett recept på Tortelloni med parmaskinka som lät väldigt gott och dessutom enkelt. Så detta fick inspirera dagens middag, då vi böt ut några av ingredienserna.

300 g färska tortelloni, fyllda med ost och spenat
en stor näve champinjoner
smör eller olja
2 vitlöksklyftor
1½ dl grädde
½ dl mjölk
1 frp bacon
persilja
basilika
salt
svartpeppar
parmesanost

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skär svampen i bitar och stek den i smör eller olja. Stek baconet och fräs med vitlöken en stund och häll på grädde och mjölk. Koka ihop under 1-2 minuter.
Lägg i örter. Vänd ner den nykokta, avrunna pastan.
Salta, peppra och servera med riven parmesan.

I orginalreceptet skulle det alltså ha varit parmaskinka istället för bacon, samt portobellosvampar istället för champinjoner, men eftersom vi redan hade bacon och champinjoner hemma så fick det ersätta dessa ingredienser. Men vår version av denna pastarätt blev väldigt god och var snabblagad, så detta kan rekomenderas som ett bra vardagsrecept eller varför inte som en smaskig fredagsmiddag.

Inga kommentarer: