lördag 20 december 2008

Lilla Julafton

Idag är det lilla julafton. Varje år några dagar före jul firar jag och sambon lilla julafton tillsammans. Sambon lagar ett julbord och så tittar vi på "Ett päron till farsa firar jul" efter maten. Detta har vi gjort varje år sedan vi flyttade hemmifrån och flyttade ihop i en gemensam lägenhet, alltså sedan år 2001. Enda undantaget var julen 2005 då vi var i Indien över jul och nyår, fast då var det ändå bara vi två på julen. Även om det så klart är mysigt att på den riktiga julaftonen få fira tillsammans med familjen, så är vår egna lilla julafton en riktigt mysig tradition!

Vårt julbord i år bestod av saffran- och honungsmarinerade revbensspjäll, köttbullar med smak av julöl och senap, prinskorv, Janssons frestelse, två olika sill, gräddfil, rödlök, ägghalvor med räkor, samt potatis. Mumsigt värre!

Medan sambon lagade mat så klädde jag vår julgran. Det blev en gran i år i alla fall, vi kom tidigare överens om att inte ha nån gran i år av lite olika orsaker, bl a pga att den alltid blir plundrad av katterna på en gång. Men efter att ha klätt granen på jobbet, så blev jag sugen på att ha en här hemma med och sambon var inte svårövertalad, så vi köpte en idag. Och katterna blev lika förtjusta i den i år som förra året...

Andra juliga göromål som vi gjort idag var att handla klart julklapparna och skicka julkorten. Nu är det julgodiset och julklappsinslagning som står härnäst på schemat.

Fortsatt trevlig helg!




Inga kommentarer: