lördag 1 november 2008

Recept: Mörk choklad- och kolapaj



Här kommer receptet på pajen vi gottade i oss igår kväll:

10 bitar

4 dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
100 g smör
2 äggulor
1 msk vatten
3 dl kolasås (t ex Ohoj)

CHOKLADFYLLNING
2 msk strösocker
2 ägg
100 g mörk choklad (70%)
1 msk smör

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop mjöl, socker, kakao, och vanliljsocker, gärna i matberedare. Tillsätt smöret och finfördela. Blanda ner äggulor och vatten, forma till en deg.
Tryck ut degen i en 24 cm pajform, en bit upp på kanten. Kyl den i 30 min.
Pricka pajdegen med en gaffel och tryck fast en aluminiumfolieremsa längs pajkanten, så att den hålls på plats under gräddningen. Förgrädda i ugnen i 12 min.
Chokladfyllning: Vispa socker och ägg tjockt och fluffigt. Smält chokladen och smöret tillsammans, rör ned i äggsmeten.
Bre ut kolasåsen över pajbotten. skeda över chokladfyllningen.
Grädda i 12 min i ugnen. Låt kallna i formen innan den skärs upp.
Servera pajen med hallon och vaniljglass.

Inga kommentarer: