onsdag 19 november 2008

Recept: Grekisk kycklingpaj


I helgen gjorde vi en mumsig grekisk kycklingpaj, inspirerade av två olika recept och lite egna idéer. Den blev jättegod!
Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning:
½ grillad kyckling
1 rödlök
1 fetaost
2 vitlöksklyftor
4 ägg
3 dl mjölk
resten av Kesellan
salt
peppar
örtkryddor
Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt vila i kylen i 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajbotten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 min.
Rensa kycklingen och tärna köttet. Skiva rödlöken och tärna fetaosten. Lägg allt i det förgräddade pajskalet. Pressa över vitlöken.
Vispa samman ägg, mjölk, kesella och kryddor. Häll äggsmeten över fyllningen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30- 40 min.
Servera pajen med sallad och bröd.

Inga kommentarer: