fredag 11 juli 2008

Fixat i hallen

I veckan som gått har vår lilla hall fått en liten omstyling. När man kliver innanför dörren hemma hos oss så kommer man direkt in i köket, så någon större möblering i hallen är det inte fråga om. När vi flyttade in i lägenheten så hade de förra ägarna lämnat kvar lite möbler, bl a sin hallmöblering som bestod av en byrå, en hylla och en hängare. Dessa fick duga åt oss ett tag, men nu kände vi att det var dags att fixa i ordning lite i hallen med saker som vi valt ut.

Så här såg det ut tidigare:

Ett skoställ, en liten spegel samt en överbelamrad hängare full med våra jackor, väskor och annat. Men var ska gästerna hänga sina ytterkläder då kan man undra?

På andra sidan dörren satt en hylla och en byrå som vi förvarade mössor, vantar och halsdukar i.

Efter en tur till Ikea, lite skruvande och borrande blev det såhär istället:

En rejäl hatthylla i björk och rostfritt stål, med plats även för gästernas ytterkläder. Ovanpå hyllan ställde vi vita, fina korgar som vi förvarar vantar, mössor och halsdukar i. När vi ändå köpte ny hatthylla köpte vi även skohyllan som hörde till.

På andra sidan dörren där byrån och hyllan satt, satte vi istället upp en helfigursspegel med björkram runtom.

Till sist blev det även en ny dörrmatta, då den förra var full av målarfärg. Den nya mattan gillas verkligen av våra fyrbenta vänner.

Genom att ta bort byrån och hyllan fick vi mera yta i vår lilla hall och spegeln gör att man slipper klampa in med skor i sovrummet för att titta sig i spegeln innan man går hemmifrån. Istället för en överbelamrad hängare så fick vi en rejäl hatthylla med plats för gäster. Perfekt!

Nu återstår bara att måla om väggarna i någon ljus fin nyans, istället för den ljusblågrå färgen som är där nu. Men det får bli en annan gång.

Tack för titten!

Inga kommentarer: