4 kycklingfiléer
3 st kryddiga korvar t ex chorizo
4 morötter
1 röd paprika
1 gul lök
3 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
3 msk kycklingfond
1 msk soja
140 g bacon
200 g champinjoner
150 g sockerärtor
persilja
salt
svartpeppar
smör att steka i
Pusta och dela kycklingen i mindre bitar.
Slanta korvarna.
Bryn kycklingen och korven i lite smör i en stekpanna. Salta och peppra på kycklingen. Lägg över dem i en gryta.
Skala och dela morötterna i mindre bitar.
Skölj och strimla paprikan.
Skala och hacka löken.
Stek morötter, paprika och lök någon minut i stekpannan i lite smör. Lägg över dem i grytan.
Häll i grädde, vatten, fond och soja i grytan.
Låt koka ca 10 minuter.
Stek baconet knaprigt i stekpannan. Lägg det sen i grytan.
Skölj och dela champinjonerna i mindre bitar. Stek dem i lite smör i stekpannan. Lägg över dem i grytan.
Låt allt koka samman några minuter till.
Dela sockerärtorna på mitten och lägg dem i grytan. Låt dem koka med någon minut.
Rör ned persilja och smaka av med salt och peppar.
Garnera grytan med lite persilja.
Servera grytan med t ex kokt potatis, sallad och färskt bröd.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar