fredag 16 september 2016

Recept: Club Sandwich

Äntligen fredag och vi har en helt oplanerad, ledig helg framför oss. Vi har firat in helgen med en god kyckligtacopaj som du får recept på i ett annat inlägg. Idag får du istället recept på en variant av Club Sandwich, som vi åt en annan helg. Egentligen ska det ju vara tre brödskivor i, men vi tog bara två st, tyckte det räckte. Till sås i smörgåsen använde vi chilimajonnäs som vi köpte färdig från Santa Maria, men det går ju bra att använda vanlig majonnäs istället om man vill. Det här var riktigt gott så det gör vi gärna igen! En perfekt fredagsmiddag t ex, gott och ganska snabblagat.

Till 2 personen behöver du:
4 st skivor vitt bröd, t ex Roast and Toast
Majonnäs
2 skivor bacon
1 kycklingfile
kruksallad
1 tomat
rödlök
(ev chili majonnäs)

Stek kycklingfilén i lite smör. Salta och peppra. Låt svalna av något, skiva den sen i tunnare strimlor.
Stek baconet.
Skölj salladsbladen.
Skölj och skiva tomaten.
Skala och skiva rödlöken.
Rosta brödbitarna. Skär bort kanterna om så önskas.
Bred vanlig majonnäs på varje brödskiva.
Lägg på sallad, tomat, rödlök, kyckling och bacon på två av brödskivorna. Ringla över chilimajonnäs eller vanlig majonnäs. Lägg på de andra brödskivorna som "lock".
Dela smörgåsarna snett över så att du får två stycken trekanter av varje smörgås.
Stick i en grillpinne i varje trekant så smörgåsen håller ihop.
Servera som den är eller tillsammans med t ex klyftpotatis och bearnaisesås.




Smaklig spis!

Inga kommentarer: