Till 2 personen behöver du:
4 st skivor vitt bröd, t ex Roast and Toast
Majonnäs
2 skivor bacon
1 kycklingfile
kruksallad
1 tomat
rödlök
(ev chili majonnäs)
Stek kycklingfilén i lite smör. Salta och peppra. Låt svalna av något, skiva den sen i tunnare strimlor.
Stek baconet.
Skölj salladsbladen.
Skölj och skiva tomaten.
Skala och skiva rödlöken.
Rosta brödbitarna. Skär bort kanterna om så önskas.
Bred vanlig majonnäs på varje brödskiva.
Lägg på sallad, tomat, rödlök, kyckling och bacon på två av brödskivorna. Ringla över chilimajonnäs eller vanlig majonnäs. Lägg på de andra brödskivorna som "lock".
Dela smörgåsarna snett över så att du får två stycken trekanter av varje smörgås.
Stick i en grillpinne i varje trekant så smörgåsen håller ihop.
Servera som den är eller tillsammans med t ex klyftpotatis och bearnaisesås.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar