100 g smör
2 1/4 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 ½ dl strösocker
1 äggula
100 g mörk choklad
Fyllning:
½ dl vispgrädde
2 ½ dl vaniljvisp
Topping:
hallon
blåbär
jordgubbar
Arbeta ihop smör, mjöl, kakao och socker till en deg. Arbeta sedan in äggulan i degen. Svep in degen i plastfolie och lägg i kylen ca 1 timme.
Tryck sedan ut degen i en smord pajform och nagga botten. Ställ in pajskalet i kylen i ytterligare en timme.
Värm ugnen till 200 grader.
Grädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen.
Smält under tiden chokladen i ett vattenbad och pensla sedan pajskalets insida när du tagit ut det ur ugnen.
Låt pajskalet svalna helt.
Vispa grädden och vaniljvispen i varsin skål och blanda sedan ihop dem.
Lägg ut gräddbandningen i det kalla pajskalet.
Toppa pajen med hallon, blåbär och jordgubbar.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar