1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
4 msk flytande smör
1 paket bacon
6 bitar soltorkade tomater
1/2 röd lök
½ bit halluomiost
4 torskryggfiléer
hackad persilja
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka rödlöken.
Strimla baconet.
Stek bacon och rödlök i en stekpanna i lite smör. Lägg det sedan i en skål.
Strimla de soltorkade tomaterna och riv halloumiosten.
Blanda ner tomat och ost i baconröran.
Skala och pressa ned vitlöken.
Smaka av med sambal oelek, salt, peppar och persilja.
Smörj en ugnsfast form med smör.
Lägg torskfiléerna i formen.
Bred över baconblandningen över torsken.
Ringla ev mer smör runt om fisken, det blandar sig fint med baconblandningen i ugnen.
Ställ in formen i ugnen och låt stå i ca 15-20 minuter eller tills fisken är klar.
Servera torskryggen med t ex kokt potatis och kokta morötter.
Smaklig spis!
2 kommentarer:
Fantastiskt recept. Jättebra.
Hej Tom! Tack för kommentaren, vad roligt att du tyckte om receptet!
Skicka en kommentar