1 st fläskfilé
smör
salt
svartpeppar
2 röda äpplen
1 purjolök
1 gul lök
2 dl creme fraiche
1 msk oxfond
2 dl vatten
1 tsk soja
1 msk dijonsenap
1-2 msk rosépeppar
2 dl cornichoner (små inlagda gurkor)
hackad persilja
Putsa filén och skär den i skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salt och peppra. Lägg köttet i en skål.
Skölj och strimla purjolöken.
Skölj och hacka gul lök.
Fräs purjolök och gul lök i smör i stekpannan.
Tillsätt creme fraiche, fond, soja, vatten, dijonsenap och rosépeppar. Koka ihop några minuter.
Skölj och skala äpplena, skär dem i klyftor.
Lägg ner köttet och äpplena. Låt koka under lock ca 5 minuter.
Dela på cornichonerna i mindre bitar och lägg ner dem i grytan.
Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
Servera grytan med t ex kokt potatis och en sallad.
God gryta! |
Älgservetter passar väl bra såhär i älgjaktstider. |
Nybakat brytbröd (från butiken). |
God höstmiddag. |
Tända ljus hör till en höstig söndagsmiddag. |
Smaklig spis! |
1 kommentar:
Den här var smarrig. Den får du göra fler gånger!
/Stefan
Skicka en kommentar