lördag 30 november 2013

Recept: Adventspaj


Såhär dagen innan första advent bjuder jag er på ett recept på en paj med bacon, tomat och saffran. Detta blev dagens middag hemma hos oss och pajen fick goda betyg av både mig och maken, så denna gör vi gärna igen!
 
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella naturell eller kvarg

Fyllning.
 10 körsbärstomater
140 g tärnat bacon
1 gul lök

Äggstanning
3 ägg
1 1/2 dl riven ost
1 påse saffran
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka ihop smör och mjöl, blanda i kesella/kvarg och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt pajdegen vila i kylen i ca 30 minuter.
Nagga sedan pajdegen med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
Tärna baconet.
Skala och hacka löken.
Stek bacon och lök i en stekpanna i lite smör.
Skölj och halvera tomaterna.
Lägg bacon, lök och tomater i pajskalet.
Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den i pajskalet.
Grädda pajen ca 30 minuter mitt i ugnen tills den stannat och fått fin färg.
Servera gärna med en god sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer: