För ett tag sedan testade jag att baka en Tobleronekaka, den blev riktigt smarrig! Massor av härlig choklad och så lite sega marshmallows över, mumsigt värre!
100 g smör
100 g Toblerone
2 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 banan
Topping
1 dl minimarshmallows eller stora som klipps i mindre bitar
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, hacka chokladen och rör ner i det varma smöret så den löser sig.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och salt, vänd ner det i äggsmeten tillsammans med smörchokladen och skivad banan.
Häll smeten i en smord och bröad springform. Ställ in i ugnen i ca 15 min.
Ta ut kakan och strö över marshmallows. Ställ in ytterligare 5 minuter.
Servera kakan med en klick vispgrädde eller vaniljglass.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar