250 g cannellonirör
400 g krossade tomater med valfri smak
salt
svartpeppar
3 chorizokorvar
300 g färskost
1 dl vitt vin
1 dl hackad gräslök
250 g körsbärstomater
100 g mozzarellaost, riven
Béchamelsås
6 dl mjölk
100 g smör
2 msk vetemjöl
1 krm muskot, riven
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp krossade tomater och låt sakta puttra i 15 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar, ställ det sedan åt sidan så länge.
Finhacka korven. Rör samman med färskost, vitt vin och hackad gräslök.
Béchamelsås:
Smält smöret, vispa ner mjöl och späd med mjölken. Låt sakta koka tills såsen tjocknar, rör hela tiden. Smaka av med salt och peppar.
Stoppa ner korvfyllningen i en plastpåse och knyt ihop. Klipp ett litet hål i ena hörnet på påsen för att göra en sprits. Spritsa sedan korvfyllningen i cannellonirören och lägg sedan rören i en smord ugnsform. Bred över béchamelsåsen och tomatröran. Riv mozzarellan i mindre bitar och strö den över formen. Avsluta med halverade körsbärstomater.
Gratinera i ugnen ca 25 minuter. Servera gärna med en sallad.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar