I en gammal veckotidning hittade jag ett recept på en god tomat och chévrepaj. Jag har dock ändrat pajdegen till ett recept som jag oftast använder till pajer.
Pajdeg:
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör
1 dl kesella
Fyllning:
2 dl krossade tomater
200 g Philadelphiaost
150 g chévreost (fransk getost)
3 ägg
1 kvist rosmarin
10 körsbärstomater
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka samman mjöl och smör, blanda i kesella och arbeta samman till en smidig deg. Tryck ute degen i en pajform och låt den sedan vila i kylen i 30 minuter.
Nagga pajskalet och förgrädda det sedan i 10 minuter.
Blanda krossade tomater, Philadelphiaost och chévre. Rör ner äggen och finhackad rosmarin. Häll fyllningen i pajskalet.
Dela körsbärstomaterna och lägg dem på pajen i ett fint mönster med snittytan upp.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 minuter.
Servera pajen med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar