2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk matolja
400 g köttfärs
400 g krossade tomater
7 dl köttbuljong (tärning+vatten)
1 påse tacokryddmix
3 dl snabbmakaroner
20 g klippt gräslök
salt
svartpeppar
riven ost .
Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs morötterna någon minut i lite olja i en gryta, stor nog för soppkok.
Tillsätt köttfärsen, lök och vitlök. Stek tills färsen blivit smulig.
Blanda i tacokryddan. Häll över tomaterna och buljongen. Koka under lock ca 5 minuter.
Häll i de okokta makaronerna och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med gräslök och riven ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar