onsdag 14 oktober 2009

Recept: Falukorvsgryta


Häromkvällen blev det denna korvgryta till middag, enkelt och gott, precis som det ska vara på vardagarna! Receptet kommer från ICA.

800 g potatis
2 gula lökar
500 g falukorv (eller lunchkorv)
2-3 äpplen (ca 350 g)
2 msk olivolja
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk honung
1 msk senap
1/2 dl russin
1 dl mellangrädde
1/2 dl strimlad persilja

Gör så här
1. Koka potatis. Skala och skär gula lökar i smala klyftor.
2. Dra av skinnet, dela och skär falukorv i bitar.
3. Dela, klyfta och kärna ur äpplen.
4. Fräs löken mjuk i olivolja 3–4 minuter. Tillsätt korven och äppelklyftorna, smula över hönsbuljongtärning. Fräs ytterligare 2–3 minuter.
5. Tillsätt honung, senap, russin och vatten + mellangrädde. Sjud under lock/aluminiumfolie ca 2 minuter. Smaka av med svartpeppar. Blanda i strimlad persilja.
6. Servera med den kokta potatisen.

Vi serverade korvgrytan med ris istället för potatis och några russin hade vi inte hemma, men detta blev ändå mycket gott!

1 kommentar:

Stefan - Beer Drivel sa...

Jag brukar inte gilla äpplen i mat men det här blev riktigt gött. Mustigt.