måndag 23 februari 2009

Recept: Pasta med grekisk fläskfilé

Igår blev det Pasta med grekisk fläskfilé till middag, ett recept från senaste Laga Lätt.

4 portioner

240 g tagliatelle
1 ask körsbärstomater
200 g fetaost
1 fläskfilé (ca 500 g)
1 msk olja
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 ask babyspenat (80g)

Paprikasås
3 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
2 msk olja
2 krm salt

Paprikasås:Skölj, dela och kärna ur paprikorna, skär dem i grova bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och strimla chilifrukten. Fräs paprika, vitlök och chili i olja ca 10 min. Mixa med en stavmixer eller matberedare till en slät sås. Salta.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj och halvera körsbärstomaterna. Tärna fetaosten.
Putsa och skär fläskfilén i grova strimlor, stek den i en het panna till fin färg. Krydda med oregano, salt och peppar.
Blanda fläskfilén med pasta, tomater och spenat. Strö över osttärningarna och ringla över paprikasåsen.

Vi bytte ut fläskfilén mot fläskytterfilé och skippade babyspenaten, samt rörde aldrig ihop alla ingredienserna, utan var och en fick ta så mycket man ville ha av allt. Detta blev riktigt gott och snabbt gick det att laga, så detta kommer vi laga flera gånger!

Inga kommentarer: