Kycklinggryta med apelsin, tomat, chorizo, fetaost och oliver
4 portioner
Ingredienser:
1 stor kyckling
200 gr chorizokorvar i tjocka skivor
3 dl krossad tomat
1 tsk salvia
½ dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl urkärnade kalamataoliver
120 gr tärnad fetaost
2 msk hackad persilja
Tillagning:
· Stycka kycklingen i bröst, lår och vingar. Hugg låren i två bitar.
· Stycka kycklingen i bröst, lår och vingar. Hugg låren i två bitar.
· Bryn korven och lägg i en ugnsfast form. Spara på fettet.
· Bryn kycklingdelarna i fettet från korven, lägg i formen.
· Koka upp krossad tomat, salvia, apelsinkoncentrat och urkärnade oliver, salta och peppra. Häll över kycklingen.
· Brässera kycklingen i ugnen på 200 grader i 40 minuter
· Fördela den tärnade fetaosten och persiljan över kycklingen innan servering.
Servera till: Pommes chateau eller liknande.
Vi bytte dock ut den hela kycklingen mot kycklingfilé, vilket drog ned tillagningstiden i ugnen. Vi hade heller inga oliver hemma, så det skippade vi. Rätten blev dock jättegod! Apelsinjuicen gav hela rätten en sötaktig smak som passade mycket bra ihop med tomatsåsen och de andra smakerna. Den här kycklinggrytan blev snabbt en av våra nya favoriter och kommer definitivt tillagas igen. Nästa gång kommer vi nog servera den tillsammans med pasta eller ris istället, tror det passar bättre till, även om klyftpotatis aldrig är fel!
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar