måndag 27 november 2017

Recept: Fiskgratäng med räkost

Fisk äter vi alldeles för sällan, fast det är både gott och nyttigt. Här kommer ett recept på en god och krämig fiskgratäng som vi gjorde för ett tag sedan. Vi åt gratängen tillsammans med pressad potatis och ärtor, smakade mycket gott!

1 block torsk
250 g räkost
3 dl matlagningsgrädde
fryst hackad dill
salt
citronpeppar
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg fiskblocket i en smord ugnsform.
Vispa samman räkost och grädde till en sås.
Smaka av såsen med salt, citronpeppar och dill.
Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut fisken och strö över den rivna osten.
Ställ in fisken i ugnen igen i ca 10 minuter till eller tills fisken är klar.
Servera med t ex pressad potatis och ärtor.



Smaklig spis!

Inga kommentarer: