tisdag 24 mars 2015

Recept: Varm smörgåstårta med bacon och spenat

Idag får du recept på en varm smörgåstårta som jag gjorde för några helger sedan. Till den serverade vi en sallad, tårtan är väldigt mättande och god, så den räcker nog till 4-6 portioner.


Ingredienser:
8 skivor formfranska

Fyllning 1:
4 kokta ägg
35 g färsk spenat
½ dl turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
salt
svartpeppar

Fyllning 2:
140 g tärnat bacon
250 g färska champinjoner
1 purjolök
smör
½ msk vetemjöl
¾ dl matlagningsgrädde
100 g färskost med vitlökssmak

Topping:
100 g västerbottenost
smör
ketchup
200 g cocktailtomater

Fyllning 1:
Hacka ägg och spenat. Blanda detta med resten av ingredienserna. Avsmaka med salt och peppar.
Lägg  3 skivor formfranska intill varandra och sedan 3 till intill de andra tre på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred på fyllning 1. Täck med sex skivor franska.

Fyllning 2:
Bryn bacontärningarna. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva svampen och strimla purjon. Stek svampen i smöret och tillsätt purjon mot slutet. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt grädde och ost. Låt sjuda under omrörning. Vänd ner bacon och smaka av med salt och peppar om det behövs. Fördela fyllningen på brödskivorna. Lägg på de återstående brödskivorna och pressa ihop tårtan lite försiktigt.

Topping:
Bred på smör och ett lager ketchup på toppen av smörgåstårtan. Riv osten och strö över nästan allt. Dela och lägg på tomaterna. Strö över resten av osten. Gratinera i 200 graders ugnsvärme i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills tårtan fått fin färg. 





Smaklig spis!

Inga kommentarer: