söndag 11 maj 2014

Recept: Jambalaya

Så var det söndag kväll och ännu en fin helg har gått. Igår gjorde jag en jambalaya till middag. Tyvärr missade jag att köpa hem tabasco som annars skulle smaksätta denna rätt, men det blev mycket gott ändå.

1 stor gul lök eller 2 små
2 vitlöksklyftor
2 hönsbuljongtärningar
10 dl varmt vatten
0.5 gram saffran
3 dl avoriris
2 dl vitt vin
3 kycklingfiléer
2 chorizokorvar
500 räkor med skal
1 röd paprika
smör
salt
svartpeppar
1 kruka färsk oregano
tabasco

Skala och hacka den gula löken. Fräs gul lök och pressade vitlöksklyftor i lite smör. Lägg i saffran och ris och låt det fräsa med någon minut.
Lös upp buljongen i vattnet och späd riset med buljong och vin, lite i taget och rör hela tiden. Låt riset koka ca 20 minuter på svag värme. Riset ska inte vara torrt utan krämigt. Glöm inte att röra hela tiden i riset!
Strimla kycklingfilén i mindre bitar. Stek den i lite smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Slanta korven. Skölj och tärna paprikan. Stek korv och paprika i lite smör i stekpannan. 
Blanda ner korv, paprika och kyckling i riset.
Skala räkorna och blanda ner även dem i riset.
Smaka av med salt, peppar, tabasco och färsk oregano.

Vi serverade jambalayan med en klick aioli och en sallad.


Smaklig spis!


Inga kommentarer: