söndag 17 augusti 2008

Kolmården

Igår morse vid åttatiden satte vi oss i bilen med Kolmården som mål. Väl framme i samhället Kolmården träffade vi min bror A och hans sambo H för att ladda upp med lite frukost.


Färggrant fika! Tonfiskrullar, chokladpudding, bullar, kakor och saft. När A och H kom hade de med sig färska frallor, juice och goda färska wienerbröd. Ingen dålig frukost alltså!
Efter frukosten var det dags för safaritur. Antingen kan man välja att åka med egen bil eller med en guidad buss. Vi valde att ta egen bil.
En älg.
Två zebror som stod så snällt vid sidan av vägen.

Mjuka lamabäbisar.

Girafferna var inte blyga av sig och tyckte om att knalla runt bland bilarna.

Det är ju inte varje dag som man har en giraff framför bilen!

Strutsar är man heller inte så van att ha utanför rutan!

Björnarna var så snälla när vi åkte förbi, men en annan bil fick lite närkontakt med en utav dem, som ställde sig och kliade sig mot framlysena!

Lejonen såg lite slöa ut där de låg och vilade sig.

Efter safarituren var det dags att gå in på djurparken, som visade sig vara mycket större än man kunnat ana! Det blev med andra ord en hel de promenerande och det var massor att titta på, inte bara djur.

Aporna busade runt och showade för oss.

På Delfinarium kunde man se en spektakulär delfinshow som Markoolio varit inblandad i. Den kan verkligen rekomenderas, delfinerna var helt fantastiska!

Att surfa på en delfin är nog inte så lätt!

På Tiger Wold kunde man se vackra tigrar.

Inne på djurparken fanns en hel del att äta när man började bli hungrig, såsom pasta, hamburgare, pizza och husmanskost. Vi valde dock ett asiatiskt takeaway-ställe där vi valde deras kycklingwok, som var stark men god. Till efterrätt blev det pannkaka i Bamses värld.

Alldeles utanför djurparken ligger Tropicarium, som vi besökte innan vi for hemmåt. Där inne kan man beskåda en massa otäcka djur, såsom ormar av alla de slag, fågelspindlar och skorpioner och även djur av det mer trevliga slaget, såsom vackra fiskar och apor m m. Efter Tropicarium var det dags att fara hemmåt. Tack A och H för en mycket trevlig dag!

Inga kommentarer: