100 g smör
2 ägg
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl mjölk
3-5 röda äpplen (beroende på storlek)
kanel
kokosflingor
smör
toscatäcke:
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g flagad mandel
Skär äpplena i tunna skivor. Lägg dem i en skål och strö över kanel. Blanda väl.
Smält smöret och låt svalna.
Vispa samman ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl med bakpulver och vaniljpulver.
Häll smöret i äggsmeten och blanda ner mjölblandningen. Rör ner mjölken.
Smörj en rund form med löstagbar botten med smör och kokosflingor.
Häll smeten i formen och tryck ner äppelskivorna.
Grädda kakan i ca 30 minuter i nedre delen av ugnen på 175 grader. Kakan måste vara nästan klar innan man brer på toscansmeten annars kan kakan rasa ihop.
Toscasmet: Blanda samman alla ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning tills smeten blivit tjock.
Ta ut kakan och bred på toscansmeten.
Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda i ytterligare ca 15 minuter.
Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
![]() |
Tack för titten!
|
Står inget om vilken ugnstemperatur det ska vara.
SvaraRaderaMarianne
Tack för att du uppmärksammade det, nu har jag skrivit dit att det skall vara 175 grader. Mvh Karin
SvaraRadera