
Häromkvällen blev det denna korvgryta till middag, enkelt och gott, precis som det ska vara på vardagarna! Receptet kommer från ICA.
800 g potatis
2 gula lökar
500 g falukorv (eller lunchkorv)
2-3 äpplen (ca 350 g)
2 msk olivolja
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk honung
1 msk senap
1/2 dl russin
1 dl mellangrädde
1 krm svartpeppar
1/2 dl strimlad persilja
Gör så här
1. Koka potatis. Skala och skär gula lökar i smala klyftor.
2. Dra av skinnet, dela och skär falukorv i bitar.
3. Dela, klyfta och kärna ur äpplen.
4. Fräs löken mjuk i olivolja 3–4 minuter. Tillsätt korven och äppelklyftorna, smula över hönsbuljongtärning. Fräs ytterligare 2–3 minuter.
5. Tillsätt honung, senap, russin och vatten + mellangrädde. Sjud under lock/aluminiumfolie ca 2 minuter. Smaka av med svartpeppar. Blanda i strimlad persilja.
6. Servera med den kokta potatisen.
Vi serverade korvgrytan med ris istället för potatis och några russin hade vi inte hemma, men detta blev ändå mycket gott!
Jag brukar inte gilla äpplen i mat men det här blev riktigt gött. Mustigt.
SvaraRadera